تمیز کردن و برق انداختن ظروف نقره یکی از متداولترین مشکلات افراد در استفاده از این ظرفهای ارزشمند بوده است. این ظروف یکی از زیباترین انواع صنایع دستی هستند که امروزه در بیشتر خانهها از آنها استفاده میکنند. در این راستا یکی از بزرگترین مشکلاتی که در مورد ظرفهای نقره و سیلور همواره با آن سر و کار داریم، کدر شدن و زرد شدن آنها طی مرور زمان است. علت کدر شدن این ظروف، واکنش شیمیایی فلز نقره با گوگرد موجود در طبیعت است که به طور طبیعی رخ میدهد.
به همین منظور در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به راهکارهایی برای براق کردن و تمیزکردن ظروف نقره بپردازیم. در این مقاله شما را روشهای تمیز کردن ظرفهای نقره و سیلور آشنا میکنیم. همچنین نکات مهمی برای نگهداری ظروف نقره به شما معرفی میکنیم.
روشهای تمیز کردن ظروف نقره و سیلور
سیاه شدن ظروف نقره و سیلور گاهی اتفاق میافتد. از این رو یادگیری نحوه تمیز کردن ظروف نقره و سیلور مهم به نظر میرسد. در ادامه 6 روش موثر برای براق کردن این ظرفها به شما آموزش میدهیم.
تمیز کردن ظروف نقره با استفاده از خمیر دندان
خمیردندان یکی از بهترین مواد برای تمیز کردن ظروف نقره محسوب میشود. شما میتوانید با استفاده از خمیردندانهای سفید، قدیمیترین لکههای نقره و عتیقهجات را در کمترین زمان از بین برده و باعث درخشش هرچه بیشتر آنها شوید.
به همین منظور با استفاده از یک پارچه نرم، ظرف نقره مورد نظر خود را به خمیردندان آغشته کرده و پس از مدتی با دستمال و آب آن را تمیز کنید تا تمامی لکههای قدیمی به راحتی از بین بروند. در نهایت مطمئن شوید که ظرف نقره مورد نظر کاملا خشک شده و لکهها برداشته شدهاند.
تمیزکردن نقره با جوش شیرین
برای تمیز کردن ظروف نقره با استفاده از جوش شیرین، ابتدا ظرف مورد نظر را کاملا با آب بشورید تا از هرگونه آلودگی پاک شود. در ادامه درون یک قابلمه آب ریخته و روی گاز قرار دهید. پس از مدتی چند قاشق جوش شیرین به آب اضافه کرده و ظروف و یا زیورآلات نقرهی خود را درون قابلمه قرار دهید. به مدت ۱۵ دقیقه وسایل مورد نظر خود را درون محلول جوش شیرین بگذارید و پس از آن ظروف نقره را خارج کرده و با آب بشورید.
همچنین میتوانید با استفاده از جوش شیرین و مقداری آب، خمیری همانند خمیر دندان تهیه کرده و با استفاده از یک اسفنج، برس و یا مسواک ظروف مورد نظر خود را به خوبی به خمیر آغشته کنید. در نهایت پس از چند دقیقه، وسایل نقره خود را شسته و به خوبی خشک کنید.
شستشوی ظروف نقره با پودر لباسشویی
برای تمیز کردن ظروف نقره با استفاده از پودر لباسشویی، درون یک کاسه، فویل آلومینیوم قرار داده و آن را با آب جوش پر کنید. سپس یک قاشق پودر لباسشویی درون آب ریخته و پس از حل شدن ظرف نقره مورد نظر را درون آن قرار دهید تا سفید شود. در نهایت ظرف مورد نظر را کاملا شسته و با یک دستمال تمیز خشک کنید.
تمیز کردن ظروف نقره با محلول جوش شیرین، نمک و سرکه
یکی از بهترین راههای براق کردن وسایل نقره، استفاده از محلول جوش شیرین، سرکه و نمک است. در این راستا یک کاسه را با فویل بپوشانید، به طوری که تمام سطح کاسه توسط فویل پوشیده شود. در ادامه یک قاشق غذاخوری جوش شیرین، یک قاشق غذاخوری نمک و نصف لیوان سرکه سفید را داخل کاسه ریخته و به خوبی با هم مخلوط کنید.
در نهایت آب جوش را به محلول اضافه کرده و ظرف نقره را درون کاسه قرار دهید. پس از گذشت چند دقیقه نقره را بیرون آورده و با استفاده از یک دستمال تمیز به خوبی ظرف را تمیز کنید. توجه داشته باشید که در این روش ظرف نقره باید به مدت چند دقیقه درون محلول باقی بماند.
براق کردن ظروف سیلور با سس کچاپ
درصورتی که ظرف نقره مورد نظرتان سیاه و کدر شده است میتوانید به راحتی و با استفاده از مقداری سس کچاپ از کدر شدن آن جلوگیری کنید. برای این کار مقداری از سس کچاپ را توسط اسفنج و یا ابر به نقاط لکهدار و کدر نقره آغشته کرده و سپس به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید. سپس ظرف نقره را با آب جوش به خوبی شسته و توسط دستمالی تمیز به خوبی خشک کنید تا برق و جلای ظرف خود را همانند گذشته به دست آورید.
تمیز کردن ظروف نقره با سرکه سفید
سرکه یکی از بهترین مواد جهت ضدعفونی کردن است. علاوه بر این نیز میتوانید با استفاده از سرکه سفید، ظروف نقره و سیلور را صیقل و جلا دهید. برای درخشش ظروف کافی است نصف لیوان سرکه و دو قاشق جوش شیرین را با یکدیگر به خوبی مخلوط کنید. سپس ظرف مورد نظر را برای دقایقی درون محلول قرار دهید. در نهایت پس از خارج کردن ظرف از محلول، آن را با سرد به خوبی شسته و با یک حوله تمیز به خوبی خشک کنید.
چند نکته برای نگهداری ظروف نقره
- تا حد امکان ظروف و زیورآلات دست ساز خود را با دست بشویید و از شستن آنها با استفاده از سیم و یا ماشین ظرفشویی بپرهیزید تا از خط و خش و صدمه به آنها جلوگیری کنید.
- هرگز وسایل نقره و ظروف خود را در کنار اجسام تیز و برندهای همچون کارد، چاقو، چنگال و … قرار ندهید. توجه داشته باشید که فلز نقره بسیار نرم بوده و در طی برخورد با اجسام تیز به راحتی دچار آسیب و خراش میشود. در نتیجه مکان نگهداری ظروف نقره یکی از مهمترین موارد برای جلوگیری از آسیب و صدمه به آنها محسوب میشوند.
- به منظور از بین بردن گرد و غبار از روی ظروف نقره میتوانید با استفاده از یک برس نرم و یا پارچهی پنبهای به راحتی ظرف مورد نظر را قبل از کدر شدن تمیز کنید.
- یکی از مهمترین نکات برای شستشوی ظروف نقره، جلوگیری از قرار دادن آنها به مدت طولانی در زیر آب است. در نتیجه ظروف مورد نظر را خود در زمان کمی با آب شسته و در نهایت آن را به طور کامل خشک کنید.
- اسیدها یکی از مهمترین عواملی هستند که موجب سیاهی لوازم نقره و یا زیورآلات دستساز میشوند. اسید باعث خرابی و در نتیجه از بین رفتن ظروف نقرهای میشوند. در این راستا توجه داشته باشید که سرو کردن غذاهای اسیدی در ظروف نقره باعث سیاهی این وسایل میشود. پس اگر مجبور به استفاده ظروف نقره برای غذاهایی مانند سس، خردل و یا تخممرغ شدهاید، در کمترین زمان آنها را با آب و صابون گرم شسته و به خوبی خشک کنید.
سخن پایانی
ظروف نقره یکی از زیباترین انواع صنایع دستی هستند که از شیوه مراقبتی به خصوصی برخورداراند. در این راستا شما میتوانید به راحتی و با توجه به نکات گفته شده در این مقاله به تمیز کردن ظروف نقره خود بپردازید. همانطور که دیدید، روشهای مختلفی برای براق کردن ظروف سیلور و نقره به شما معرفی کردیم. همچنین میتوانید با خرید آنلاین صنایع دستی، از بهترین نمونههای این ظروف برخوردار شوید.
بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!